Windows 10 Fabrika Ayarları Nasıl Sıfırlanır?

0
9
windows 10 pc fabrika ayarı sıfırlama
windows 10 pc fabrika ayarı

Windows 10 güvenilir bir sistem olmasına rağmen zamanla birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Başlatma veya kapatma sorunları, aşırı bellek kullanımı, uygulamaları çalıştırırken performans, hızlı pil tüketimi ve diğer birçok sorunla karşılaşabilirsiniz ve bu sorunlardan herhangi biriyle karşı karşıya kalırsanız fabrika ayarları sıfırlama kullanışlı olacaktır. Evden uzakta çalışıyorsanız ve kalıcı performans sorunlarınız varsa, Windows 10, sisteminizi fabrika ayarları geri yüklemek ve yaygın sorunları çözmek ve performansı artırmak için dosyalarınızı tutmak veya silmek için çeşitli kurtarma seçenekleriyle birlikte gelir. Üreticinin özel kurtarma görüntüsü yerine orijinal görüntüyü kullanma seçeneği bile vardır; bu görüntü, ihtiyacınız olmayan bloatware ve ayarları içerebilir.

Bilgisayarınızın olması gerektiği gibi performans göstermediğini düşünüyorsanız veya endişe verici hata mesajları alıyorsanız, bilgisayarınızı fabrika ayarları sıfırlamanın zamanı gelmiş olabilir. Büyük sıfırlamadan önce dosyalarınızı yedeklediğinizden emin olun, böylece hiçbir şey kaybetmezsiniz. Her şey düzeldikten sonra ayarlarınızı değiştirebilir, uygulamalarınızı yeniden yükleyebilir ve dosyalarınızı yeniden taşıyabilirsiniz. Tabii ki, bir yabancıya gizli bilgi ve kişisel belgeler içeren bir dizüstü bilgisayar vermek istemezsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Belgesiz com.tr Alan Adı Dönemi Başladı
Fabrika Ayarları
Windows 10 Fabrika Ayarları Nasıl Sıfırlanır

Windows 10 PC Fabrika Ayarları Sıfırlama

  1. Başlat menüsünden Ayarlar’ı seçin.
  2. Başlat menüsü, Windows 10 cihazınızın araç çubuğunda bulunur. Ekranınızın sol alt köşesindeki Windows simgesine tıklamanız yeterlidir. Ayrıca bitişik arama çubuğunu da kullanabilirsiniz; sadece ‘ayarlar’ yazın.
  3. Ayarlar menüsünde Güncellemeler ve güvenlik’i seçin.
  4. Ayarlar Menüsünü yükledikten sonra, seçenekler listesinden ‘Güncellemeler ve Güvenlik’i seçin. Bulmakta sorun yaşıyorsanız, kolayca bulmak için pencerenin üst kısmındaki arama çubuğunu kullanabilirsiniz.
  5. Güncelleme ve Güvenlik menüsünden Kurtarma’yı seçin.
  6. ‘Güncellemeler ve Güvenlik’ menüsünün sol tarafında birkaç farklı sekme olacaktır; ‘Kurtarma’ seçmemiz gerekendir. Bulmakta sorun yaşıyorsanız, üstteki arama çubuğunu kullanmaktan çekinmeyin.
  7. Bu bilgisayarı sıfırla altında Başlayın’a tıklayın.
  8. Artık pencerenin üst kısmındaki ‘Kurtarma’ sekmesinde olduğunuza göre, ‘Bu bilgisayarı sıfırla’ olarak işaretlenmiş bir başlık ve bunun altında kısa bir metin paragrafı ve ‘Başlayın’ etiketli bir düğme görmelisiniz. Bu düğmeye tıklayın.
  9. Tümünü silmek veya dosyaları saklamak için seçildi.
  10. Şimdi size bir seçenek sunulacak: ‘Her şeyi sil’ veya ‘Dosyalarımı sakla’. Bu oldukça açıklayıcıdır, ancak esasen birincisi tüm cihazınızı silecektir, ikincisi ise cihazınızı silecektir ancak kişisel dosyalarınızı tutacaktır.
  11. Tüm sürücüyü silmek isteyip istemediğinize karar verin (önceki adımda “Tümünü Sil”i seçtiyseniz).
  12. ‘Dosyalarımı sakla’yı seçmek, sıfırlama işlemini başlatacaktır, bu nedenle bir sonraki adıma geçin. “Tümünü Sil” seçeneğini seçerseniz, ek seçeneklerin olduğu bir ekran göreceksiniz. Burada, yalnızca cihazınızdan dosyaları silmek veya sürücüyü tamamen silmek isteyip istemediğiniz seçeneği sunulur. Cihazınızı donanımdan sıfırlamak istiyorsanız ikinci seçeneği öneririz.
  13. Sıfırlamak istediğinizi onaylayın.
  14. İşlem tam olarak başlamadan önce Windows 10, cihazınızı kesinlikle sıfırlamak istediğinize dair son bir onay isteyecektir. Bu geri dönüşü olmayan noktadır, bu yüzden onaylamadan önce cihazınızı silmek istediğinizden emin olun.
  15. Yeniden başlatma işleminin bitmesine izin verin.
  16. Artık Windows 10 cihazınızı sıfırlamayı seçtiğinize göre, işlemin tamamlanmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok. Seçtiğiniz sıfırlama türüne ve cihazda depolanan miktara bağlı olarak, bu işlem birkaç saat kadar sürebilir.
  17. Cihazınızı tekrar kurun.
  18. Sıfırlama tamamlandığında, Windows 10 otomatik olarak yeniden başlatılır ve buradan cihazınız yeni olduğu duruma geri döner. Şimdi tekrar ayarlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz