iPhone’unuzdan Fotoğrafları Paylaşırken Konum Verileri Nasıl Kaldırılır?

0
8

Merhaba tekno bilim adamı takipçileri; iPhone’unuzun çektiğiniz fotoğrafların yanı sıra konum kaydetme yeteneği de çoğu zaman harika bir özelliktir; şehirlere ve ülkelere göre arama yapabilir, Fotoğraflar uygulamasında Anılar oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Ancak fotoğraflarınızı iMessage aracılığıyla paylaşırken veya sosyal medyada yayınlarken bu konum verilerini dahil etmek istemeyebilirsiniz. Paylaşmadan önce coğrafi etiketleri nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Fotoğrafların Konumunuzu Göstermesine İzin Vermeyin

Fotoğraflar uygulamasında bir veya daha fazla fotoğraf için paylaşım sayfasını açtığınızda, iPhone’unuzda bulunan tüm paylaşım hedeflerini göreceksiniz: AirDrop, iMessage kişileri, sosyal medya uygulamaları ve daha fazlası.

Siz yapmamasını söylemediğiniz sürece, Fotoğraflar uygulaması, bunları içeren tüm fotoğraf ve videolarla birlikte konum verilerini gönderir. Coğrafi etiketli fotoğrafları içlerinde bulunan bir aile üyesiyle paylaşmak isteyebilirsiniz, ancak muhtemelen bu tür bilgileri tüm sosyal medya takipçilerinize yayınlamak istemezsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Arduino While Döngüsü

iPhone’unuzdaki konum ayarlarını yönetebilirsiniz, böylece Kamera uygulaması gelecekteki fotoğraflara coğrafi etiket ekleyemez. Ancak bu, iPhone’unuzda bu verilere sahip olduğunda kullanılabilen özellikleri de ortadan kaldırır – iPhone Anıları slayt gösterileri ve arama gibi. Bunun yerine, paylaştığınız her fotoğraftan konumu kaldırmak için paylaşım sayfasını kullanın.

konum
iphone fotoğraf konum bilgisi

iPhone Paylaşım Sayfasından Bir Fotoğrafın Konum Verilerini Kaldırma

Paylaşım sayfasının üst kısmında, seçilen fotoğraf ve videoların sayısını gösteren kalın metni bulun. Hemen altında, paylaştığınız öğe konum verilerini içeriyorsa, Seçenekler düğmesinin yanında aşağıdaki etiketlerden birinin görüntülendiğini göreceksiniz:

  • Bir yer adı (örneğin, İstanbul)
  • Dahil Edilen Yerler
  • Konum Yok
  • Ya da hiçbir şey, sadece Seçenekler düğmesi

Öğe herhangi bir konum verisi içermiyorsa yapacak başka bir şey yoktur. Ancak varsa, kaldırmak için şu adımları izleyin:

  1. Paylaşılan fotoğrafa dahil etmek istediğiniz meta verileri yapılandırmak için Seçenekler’e dokunun.
  2. Dahil et etiketli ikinci seçenek bölümünü bulun. Orada, Konum geçişini kapatın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !   Arveles Ne İşe Yarar

Bu kadar! Artık geri dönüp fotoğraflarınızı güvenle paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz